Det här önskar jag mig!

Jag fyller år snart. Det ni! En herrans massa år. Trettioåtta för att vara exakt. Så många år har jag vandrat på den här jorden. En glad kille på 38 jordsnurr, typ. Ni som vet, ni vet. Och för er som inte vet så kan jag berätta att det var ungefär så man skrev i Kamratposten eller andra tidningar när man letade efter brevvänner. Ja, brevvänner – ni hör ju hur gammal jag är. Jag var alltså med på den tiden när folk skrev brev till varandra. På papper. Med penna. Och eftersökte andra att skriva med i tidningar. Med gammal hederlig snigelpost. Nu för tiden går man in i en chatt och så poff så kan man skriva med vem som helst.

Men jag måste ändå påstå att de brev man skrev på den tiden var mycket mer roliga och innehållsrika. Och att vänta på svar var mycket mer spännande då det tog kanske en vecka istället för några sekunder. Det låter kanske knäppt, men väntan var liksom en del av charmen. Och då skrev man alltså det där med jordsnurr, eller något liknande. Fast siffran för åldern var förstås något lägre…

En present till mig själv
Hur som helst, jag har bestämt mig för att jag ska ge bort en liten present till mig själv det här året. Fast speciellt liten är den inte, och inte jättebillig heller för den delen. Men det är något jag har önskat mig ett tag. Presenten från mig till mig blir i år en kamin! Jag har gluttat på gjutjärnskaminer i några år, dels för att de är så himla snygga men också för stämningen de ger. Jag vill ha den där värmen! Att kunna lägga upp fötterna och känna värmen och läsa en god bok och se hur lågorna dansar där inne, kanske knastrar lite skönt.

Inte så bara
Det är ju inte helt lätt att sätta in en kamin förstås. Man måste ju ha skorsten och allt, men det är inte heller omöjligt. Så nu ska jag kolla runt lite först vad som verkar bäst. Har bland annat spanat på Contura som jag gillar mycket. Och sedan ska jag helt enkelt göra slag i saken. Sätta gång. Få det gjort. Grattis mig, liksom. Ja må jag leva!